Anatomi derslerine dair yayınlara yer vermiş bulunmaktayız. Nöroanatomi ile ilgili olarak destekler verilmekte ve derslere asılmanıza yardımcı olunmaktadır
Genel olarak bakıldığında “Anatomi” Ekim 2020 sınavının “zor” olarak değerlendirilen branşlarından biri oldu. Bundaki ana neden soruların zor olmasından ziyade bilginin 2 bazen de 3 aşamalı olarak sorgulanmasından kaynaklanmaktaydı.
Kişiden kişiye ve temel bilgi birikimlerine göre TUS sınavına çalışma özellik ve süreleri farklılık göstermektedir. Bu bilgiden yola çıkarak kişilerin kendi bilgi birikim ve çalışma sistemine göre bir program uygulaması önemlidir.
İnsan beyninde işlevlerin yerlerini bulmaya çalışan tıp alanına nöroanatomi denilmektedir. Deneysel araştırmalar ve görüntüleme beyin içerisinde farklı nörolojik ve bilişsel etkisel bölgeler görüntülenebilmektedir.
Nöroanatomi insan beyni içerisinde işlevlerin yerlerini belirleyen ve bulmaya çalışan bir tıp dalıdır. Özellikle deneysel araştırmalarla beynin etkileşimini ve nörolojik değişimlerini takip eden bu dal beynin içerisindeki değişimleri incelemektedir.
Ülkemizde pek çok kişi tus ve dus sınavlarına girmekte ve böylece yeni kademelere geçme hakkı kazanmaktadır.
TUS sınavı detaylı olarak incelendiğinde bazı konulardan daha fazla soru çıktığı görülmektedir. Aynı konu başlığı altında dahiliye, biyokimya, farmakoloji, fizyoloji alanında daha fazla soru çeşidinin de geldiği görülmektedir.
Tus sınava hazırlık işlemlerinde tus kampı başarı oranını doğrudan etkiyen bir uygulamadır. Bu uygulamada adaylar sınav öncesi 20-25 günlük süre zarfında çıkabilecek sorular konusunda eğitime tabi tutulmaktadır.
Tıp alanında mutlaka öğrenilmesi gereken fakat öğrenilmekte zorlanılan derslerden biri anatomi dersidir. Anatomi canlıların vücutlarındaki yapıların incelendiği bilim dalı olmasıyla çok detay içermektedir. Tıp biliminin en temellerinden biri olan Anatomi
Anatomi en geniş tanımıyla vücudun normal yapısı, şekli, vücudu oluşturan organlar, organların yapısı, organların birbiriyle olan ilişkilerini incelemekte olan bilim dalıdır.