Tus Hazırlığı İçin Kendi Planınızı Oluşturun
Sınavlar her zaman plan ve program işi olarak değerlendirilmelidir. Zaman, sınava hazırlık sürecinde en önemli etkendir. Bu nedenle hayatın her alanında olduğu gibi öncelik zaman yönetiminin sağlanmasıdır. Planlanan çalışma süreci doğru bir şekilde hazırlanmalıdır. En çok hata yapılan konulardan biri zamanın hep eşit ilerleyeceği ile ilgilidir. Bu nedenle zaman kavramı bölünerek hareket edilmelidir. Özellikle haftanın bir günü mutlaka dinlenme günü olarak ayrılmalı ve olabilecek olağanüstü durumlar için zaman yaratılmalıdır. Yoğun bir dönemde hazırlanılması gereken TUS için sınava girmeden bir sene öncesinden planlamaya başlanmalıdır.
TUS Hazırlık Setleri Nasıl Tercih Edilmelidir?
Sınava hazırlık setleri olarak oluşturulan setler her zaman etkili olmaktadır. Kişinin kendi çalışma tarzına ve konulara hâkimiyetine göre sınava hazırlık için seçeceği kaynaklar değişmektedir. Düzenli bir çalışma stili setlerdeki konu anlatımı, soru bankası ve deneme sınavları ile sağlanmaktadır. Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı için her zaman konu eksikleri tamamlanmalı ve her konu çalışıldıktan sonra test çözülmelidir. Test sayısı sınava hazırlanan kişilerin konulara olan becerisine göre değişmektedir. Temelden başlamak isteyen bireyler daha fazla test çözerek aradaki farkı kapatmaya çalışmaktadır.
TUS Hakkında Bilmemiz Gerekenler
Altı yıl fakülte eğitiminin tamamlanmasının ardından TUS uygulanarak branş seçimi yapılmasına yöneliktir. Toplamda 240 soru bulunan sınav 300 dakika sürmektedir. Sabah ve öğlen olmak üzere iki oturum şeklinde sınav gerçekleştirilmektedir. Temel Bilimler alanında 120 soru sorulmakta ve 150 dakika verilmektedir. Klinik Bilimler sınavında da 120 soru ve 150 dakika şeklinde olmaktadır. Sınav şekli ve sınav şartları sınava hazırlanırken dikkat edilmesi gereken hususlar olmaktadır. Konu çalışma ve test çözümü bittikten sonra uygulanan deneme sınavları gerçek sınavdaki soru sayısı ve dakika uygulamasına göre yapılmalıdır. Bu saye de sınav günü geldiğinde rahat bir ruh hali ve zamanı doğru kullanmak söz konusu olacaktır.
TUS Hazırlık Setlerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler
Hazırlık setlerinin basım tarihi oldukça önemlidir. Her yıl konulardaki değişiklikler nedeniyle en güncel tus hazırlık seti seçilmelidir. Set olarak sahip olduğunuzda sınava hazırlık için artan sorumluluk kişilerin daha verimli çalışmasını sağlamaktadır. Konuların art arta geliş sırası da çalışma biçimi açısından önemlidir. Detaylı bilgilere yer verilen, çok fazla soru içeren soru bankaları tercih edilmelidir. Sınavın kazanılmasında en büyük rol çok soru çözülmesinden geçmektedir. Ayrıca kitapta konu aralarında sınavda çıkan soruların olması önemlidir. Hazırlık setleri kullanılırken 10 dakika ara verecek şekilde ders çalışma şeklini oturtmanız gerekmektedir. Uzun ve temel bilgiler yerine konuların özetinin bulunduğu ve hap bilgilere yer verilen kitaplar tercih edilmelidir. Ezberden uzak ve öğrenmeyi amaçlayan yayınlar her zaman sınavı kazandıracaktır. Sınavda çok fazla konunun sorulması ve zamanın doğru yönetilmesi tamamen kişinin çalışma performansına bağlı olacaktır.